Maak jij je kind FUTUREPROOF?

27/09/2016

 

 

We zijn VZW CodeFever, een STEM-academie, die naschoolse programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. 

Vanaf zaterdag 24 september gaan we van start met een nieuwe reeks over heel Vlaanderen op diverse locaties.
In Brugge gaan onze sessies door op Hogeschool VIVES. 

WAAROM
Het doel van CodeFever is om van kinderen ‘creators’ te maken in plaats van enkel ‘users’, een belangrijke nuance in deze snel digitaliserende maatschappij; 

Programmeren is dé basisvaardigheid van de toekomst en wordt ook wel het nieuwe lezen en schrijven genoemd. In het buitenland leren veel kinderen programmeren op school. In België (nog) niet. 
CodeFever heeft een eigen lesmethode ontwikkeld die kinderen leert computationeel denken. 
Zo leren kinderen op een toffe, gestructureerde manier de belangrijkste basisinzichten van het programmeren (iteraties, conditionele logica, methodes, …) en krijgen ze het spelenderwijs onder de knie. 
Kinderen krijgen toegang tot een online leerplatform, en krijgen na iedere les vrijblijvend extra oefeningen voor thuis.
Per semester wordt een lesreeks van 10 lessen gegeven. De reeks maakt deel uit van een leertraject dat bestaat uit verschillende levels, verspreid over meerdere jaren.

WAT IS EEN STEMACADEMIE
VZW CodeFever kreeg het kwaliteitslabel STEM-academie toegekend. De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. 
STEM verwijst naar Science, Technology, Engineering en Maths. Met het STEM-actieplan wil de Vlaamse overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. 
Zo hoopt de Vlaamse Overheid meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een opleiding/beroep in deze sector. 

VOOR WIE
We hebben 3 leeftijdsgroepen: de Bitwits (3e en 4e leerjaar), de Codekraks (5e en 6e leerjaar) en DigiHeroes (1e, 2e en 3e middelbaar).

ONZE VRAAG
Het zou bijzonder fijn zijn mocht u als school ons project extra in de kijker zetten en deze informatie verder te verspreiden naar de ouders van uw leerlingen van het derde leerjaar tot en met het derde middelbaar via uw website, Facebook, email, of platform? 
Wenst u een link te leggen op uw website of Facebookpagina naar het filmpje, dan kan u onderstaande linken gebruiken.
Wenst u graag flyers te ontvangen om uit te delen aan uw leerlingen, geef dan gerust een seintje via e-mail (mag via reply op deze mail- graag aantal flyers vermelden). 
We bezorgen u met veel plezier een pakket. 

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren! 

Hartelijke groeten

Kristien Duerinck
CodeFever
0486/12.22.04

Please reload

Featured Posts

Foto's receptie eerste communie

May 15, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

September 3, 2019

June 7, 2019

Please reload

Archive